De nieuwe Klaviyo attributie modellen en tracking uitgelegd

Klaviyo
Geplaatst op:
,
| Laatste update op:
11
October
,
2024

Samenvatting

Klaviyo heeft recent diverse verbeteringen doorgevoerd aan hun attributie modellen. In dit artikel leggen we al deze veranderingen uit en wat ze voor jou betekenen. Het gaat om verbeteringen zoals meer flexibiliteit in attribution instellingen, de mogelijkheid om bot clicks en Apple Privacy opens te verwijderen, en aanpassingen in filters voor attribution data in flows, segmenten, en rapportages.

Nieuwe attribution window instellingen in Klaviyo

Je hebt nu de optie om je attribution-modellen en -window aan te passen, zodat ze beter aansluiten bij het gedrag van je klanten. In andere woorden je kunt er vanaf nu voor kiezen om bepaalde modellen uit te sluiten of de tijd van de attributie aan te passen.

Belangrijk om te weten: Wijzigingen in je attribution window zullen vanaf nu alleen zichtbaar zijn in de rapportage en zullen de oude data niet opnieuw berekenen.

Email en SMS

Je kunt nu de attribution window voor e-mail-opens en -clicks afzonderlijk aanpassen. Dit stelt je in staat om beter aan te sluiten bij hoe je klanten met je berichten omgaan. Je kunt bijvoorbeeld een langer click-window instellen als je klanten meer de tijd nemen om door de aankoopfunnel te gaan.

Naast de standaardoptie voor het meten van klikken op SMS-berichten, kun je nu ook het attributievenster instellen voor berichtleveringen. Zo kun je de interactieperiode afstemmen op de tijd die klanten nodig hebben om actie te ondernemen na het ontvangen van een bericht.

Lees meer over de wijzigingen in e-mail- en SMS-attributie-instellingen.

Het verwijderen van de machine opens en bot clicks

Je kunt nu ook machine opens uit je rapportage of attribution verwijderen om een nauwkeurigere tracking te garanderen. Machine opens verhogen het aantal interacties zonder dat er daadwerkelijke acties door ontvangers zijn uitgevoerd.

Notitie: Als je bot clicks op de attribution-pagina verwijdert, worden ze vanaf dat moment uitgesloten van conversies. Als je later besluit om je attribution settings bij te werken en bot clicks opnieuw op te nemen, worden ze vanaf dat moment weer meegeteld in conversies.

Als je bot clicks verwijdert, worden ze tot 1 januari 2022 uitgesloten van je data.

Deze nieuwe opties bevatten:

  • Bot clicks voor e-mail

Verwijdert machine-email-clicks uit je rapportage en attribution. Dit zijn opens die uitgevoerd zijn door third parties, bepaalde inbox providers, etc.

  • Bot clicks voor SMS

Verwijdert machine-SMS-clicks uit je rapportage en attribution. Dit zijn opens die uitgevoerd zijn door third parties, bepaalde mobiele providers, etc.

  • Apple Privacy Protection opens

Verwijdert Apple Privacy Protection (MPP) opens uit je attribution..

Hier vind je meer information hoe je instellingen voor machine-opens en bot-clicks kunt aanpassen of verwijderen in rapportages of attributions.

Updates van de attribution data filters in flows, segmenten en metrics

Naast de nieuwe opties voor attribution settings zullen deze wijzigingen ook invloed hebben op het gebruik van attribution data als filters binnen nieuwe segmenten en flows.

Vanaf 29 augustus 2024 zullen de volgende flow filters en segment condities niet meer worden ondersteund:

  • Attributed channel (“$attributed_channel”)

  • Attributed flow (“$attributed_flow”)

  • Attributed message variation (“$attributed_variation”)

  • Attributed experiment (“$attributed_experiment”)

  • Attributed flow channel ($flow_channel)

  • Attributed campaign channel ($campaign_channel)

Notitie: Alle bestaande segmenten die deze attributions gebruiken, blijven nog steeds functioneren.

Updates aan segmenten

Als je van plan bent om een van de bovenstaande attribution data filters te gebruiken om een nieuw segment te creëren, moet je je segment op een andere manier instellen. Bijvoorbeeld, als je klanten wilt retargeten die niet hebben gekocht na het ontvangen van een bepaalde campagne.

Lees meer over het gebruiken van attributiegegevens om nu segmenten te creëren.

Updates aan flows

Als je van plan bent om een van de bovenstaande attribution data filters te gebruiken om een nieuwe flow te creëren, moet je je flow op een andere manier instellen. Bijvoorbeeld, als je wilt zorgen dat degenen die niet hebben gekocht, doorgaan in een browse abandonment flow.

Lees meer over het gebruiken van attributiegegevens om nu flows te creëren.

Aanvullende Bronnen

Hoe wijzig je e-mail-, SMS- en pushbericht-attribution- en trackinginstellingen.

Het begrijpen van Klaviyo bericht attribution.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over attribution data en meer? Neem contact op met Polaris Growth voor meer advies.

Dit artikel is vertaald van het Engels naar het Nederlands. Kijk voor het origineel op deze pagina.


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op